Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем при палене алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем при палене алфа 156

Здр колеги от скоро сам собственик на алфа ромео 156 1.6 .
    Колата е много добре подаржана и стегната ,но от около 1седмица когато я паля сутринта запалва веднага но след 10 секунди изгасва,след второто палене се оправя и целия ден нямам проблем .може ли някои да ми каже от какво може да е ,смятам че не е нещо кои знае какво . помагайте,благодаря предварително
    алфа ромео 156 тс

fd

фдгф

---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:50 ----------

жалко че няма кои да изкаже поне едно мнение по въпроса.Искам само да отбележа че дълги години бях вав форума на VW и там нямаше такива проблеми когато попиташ нещо по даден въпрос веднага отговарят и помагат даже и срещи сме правили за да се отстрани проблема тука явно не е така .Жалко
    алфа ромео 156 тс

Comment

Провери бензиновата помпа дали прави налягане. След, като само първият път изгасва, а след това се оправя е възможно бензиновата помпа да дава по-малко налягане, а оттам и да не стига до рейката. Проверява се, като разкачиш маркуча на входа на рейката, пъхаш го в бутилка и даваш на контакт. Помпата подкачва няколко секунди и спира. Изключваш от контакт и проверяваш има ли бензин в бутилката. Ако има - проблемът е другаде, ако няма - работата е ясна -> нова помпа.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

ме е от помпата ако е от нея ще прави постоянно така мисля че е от горивото заредих от една смотана бензиностанция и мисля чее ит там на предната кола също ми беше станало така после заредих от лукоил и се оправи но имам кум 40 литра и искам ен искам трябва да го изгоря не ми се хвърлят 100 лева на вятара
        алфа ромео 156 тс

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:49.

Comment

точно това мисля да направя коляга мисля ченаи вероятное да е от горивото

---------- Post added at 18:01 ---------- Previous post was at 17:57 ----------

точно на тази бензиностанция на която сам заредил доста приятели се опракват от подобни проблеми слагали вода в горивата мале ако е от тва ще се разправяме с тия п.......и
            алфа ромео 156 тс

Comment

...
              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:50.

Comment

оки но само тва ли да търся Редекс нещо някакви другинадписи за да мога по лесно да я намеря или тя е една само
                алфа ромео 156 тс

Comment

Би трябвало да е това!
                  Trans penis mihi est!

Comment

...
                    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 23:50.

Comment

Моята 156-ца правеше същото, докато не смених дебитомера. Паля работи лошо , опитвам се да потегля няма мощност, изгасва. След това паля и вече е друга кола.Даже един строител ми показа , как открил този революционен безплатен метод за подкарване на Пасата си.Още като пали сутрин, не чака да угасне , гаси си я сам , пали я пак и е щастлив.Аз обаче не съм готов на това, така че смених дебитомера. И искам да поясня , че пробвах да си изчистя дебитомера, той беше много мръсен.Изчистих му с спрей за дебитомери "платинената" нажежаема жичка и тя стана чиста, но ефект никакъв.
                      Alfa164 T.S 148++ HP
                      Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

може и от тва да е но нямали да го прави постоянно ако е дебитомера тои ще дава грешки постоянни а не само при пурво палене
                        алфа ромео 156 тс

Comment

Колеги днес карам само на бензин понеже ми казаха че ако не е карана отдавна е възможен този проблем по горе в темата пропуснах да кажа че имам газов инжекцион. Утре ще пиша какво е станало ще видим сутринта при първото палене ако не се оправи продължаваме да търсим проблема надявам се да го открия по бързо ако се сетите нещо ми пишете .
                          алфа ромео 156 тс

Comment

Колега не мисля ,че ще е от газовия инжекцион тя колата си пали на бензин и дюзата работи за няколко минути на бензин преди да смени на газ и това и е достатачно. А до колегите искам да попитам за тази добавка при положение ,че автмобила му примерно има вода в горивото никоя добавка не може да помогне а и най правилното е да се свали и да се източи горивото и да го видиш за какво иде реч.. проблемите може и да са други .. примерно датчик кол.вал и какво ли не.
                            Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

много странна тема. първо похвали ведубалве форума където сички са спецове и дават некомпетентни мнения. после хората ти казват кво да пробваш, а ти не си съгласен и накрая се нави на една добавка да ти оправи живота. ужас
                              малко офтопик

---------- Post added at 20:18 ---------- Previous post was at 20:18 ----------

поне на диагностика закачи ли е за секи случай?
                              JTD 105+

Comment

Working...
                              X